Sporten op het werk met IncubaThor - Spartan Sports

Spartan Sports

1 scaled -

Zou het niet makkelijk zijn als je je na jouw werk niet meer moet haasten om te gaan sporten? Voor iedere werknemer is het vaak een uitdaging om na zijn of haar werkuren nog te sporten, maar dat is geen excuus meer! Hieronder vertellen wij je hoe de werknemers actief binnen IncubaThor en de omliggende campussen (Thor park) zich inzetten voor sporten op het werk.

Waarom sporten op het werk?

Dorien Van Den Broek (29 jaar) werkt reeds 1 jaar als communicatie- en community building verantwoordelijke voor IncubaThor in Waterschei. Als onderdeel van haar takenpakket nam zij het initiatief om sporten op het werk te integreren binnen IncubaThor en omliggende campussen. “Het is dus de bedoeling om de bewoners in contact te brengen met elkaar, zodat er ook samenwerkingsverbanden kunnen ontstaan. IncubaThor organiseert hiervoor steeds leuke thema-avonden, maar zet dus des te meer in op het groepsgevoel door samen te sporten.

“Zo kan er in een ongedwongen sfeer ook genetwerkt worden.”

Dorien Van Den Broek

Elke maand september gaat er in het Thor-park de bekende SpartacusRun door. De insteek voor het Sporten op het Werk-project was dus duidelijk: deelnemers voorbereiden op deze obstakelrun. Echter zorgde het enthousiasme van de sportievelingen plots voor een lange termijn project dat 4 seizoenen per jaar doorloopt. Dorien beaamt:“De eerste keer was het eigenlijk een voorbereiding voor de Battle of Thor. Nu is het uitgegroeid naar een wekelijkse activiteit.”

Ervaring met het project

Het is mei 2020 en de derde reeks van 10 sportlessen is halverwege voorlopig on hold gezet door de genomen maatregelen omtrent het Corona-virus. Iedereen kijkt er naar uit om opnieuw aan de slag te gaan onder een stralende zon op een prachtige locatie. Voor onze coaches is het een unieke site om sportles te geven. Hoofdcoach Anthony bevestigt: “Tussen het groen op een voetbalveld, tussen de mijnschachten of zelfs op de trappen van IncubaThor. Het is altijd opnieuw genieten om hier les te mogen geven”. Maar ook vanuit de deelnemers komt de vraag steeds terug om het project te verlengen. “Met iedere sporter van de verschillende afdelingen of werklocaties binnen ons project, die allemaal een eigen kalender hebben, maken wij toch allemaal tijd om samen deel te nemen aan sporten op het werk en om elkaar beter te leren kennen.”

Dorien benoemt naast het netwerken een erg groot voordeel aan het project: je kan je na jouw werk direct omkleden en gaan sporten. “Dit in plaats van eerst nog naar huis te rijden en je moeten opjagen om op tijd te zijn voor uw sportafspraak. Nog een bijkomend voordeel is dat je naar huis kunt gaan en echt kunt gaan ontspannen. Ten derde maken de begeleide lessen van een professionele sportcoach me ook echt sterker en fitter”. Het project sporten op het werkt leeft op de campus. Deelnemers leren elkaar beter kennen en weten ook van elkaar inhoudelijk welke jobs ze uitvoeren of welke bedrijven ze vertegenwoordigen. Je leert elkaar zo op een andere manier kennen, alsnog op de werkvloer.

Gepersonaliseerde lessen

Het weer houdt IncubaThor niet tegen. We startten de eerste reeks in de zomer van 2019 onder een bloedhete zon en sporten evenzeer tijdens regen in de winter. “Het programma werd ook telkens aangepast, ook bij 30 graden en meer. Dan werden er oefeningen met waterbalonnen gedaan, super leuk.”

Omdat Energyville ook buitenlandse medewerkers heeft past de coach ook zijn taalgebruik aan. Lessen worden voorzien in het Nederlands, Frans en Engels om de deelnemers van al het sportcomfort te voorzien. Daarnaast geven we ook de mogelijkheid aan de deelnemers om de lessen van een personal touch te voorzien. Een Spotify-playlist zorgt voor de juiste motivatieliedjes en zorgt nu en dan voor hoongelach wanneer heavy metal de revue passeert. Opnieuw, ook dit is teamspirit!

Waarom moeten andere bedrijven kiezen voor Spartan Athletics?

Met Spartan begrijpen wij de zakelijke kant van elke onderneming. Omzet en marge is cruciaal, deadlines zijn er om gehaald te worden, kosten moeten betaald worden, …

Echter, door te investeren in menselijk kapitaal zullen bovenstaande altijd positief beïnvloed worden. Spartan Athletics analyseert de activiteiten van het bedrijf en haar medewerkers’ profielen om te werken op maat, zodat werkgever en -nemer winnen.

"Het is dus ook een heel aangename samenwerking met Spartan Athletics."

Dorien Van Den Broek

Hoe dit evalueert in de toekomst?

Spartan Athletics en IncubaThor hopen dat de sportmicroben worden overgedragen naar nieuwe bewoners binnen IncubaThor en de nabijgelegen campussen. 1 ding staat vast: wanneer sporten in de open lucht terug mag na de Covid19-maatregelen, staan onze coaches en de Thor Park sporters klaar om er weer opnieuw in te vliegen!

Comments